Fall in love with moments

“Pentru copii, dragostea inseamna timp”

Hello babes,

Se apropie weekend-ul si ne vom bucura de cateva zile libere, atat noi cat si copii, si ma gandeam sa va povestesc pe unde am fost noi plecati in una din vacante, poate va inspira pentru o plimbare.

Prima oprire: Castelul Corvinilor (Hunedoara)

A fost si primul loc vizitat, dar de departe si preferatul fiului meu.

Daca mie mi-au placut Sala Domnitelor si Sala Cavalerilor unde imi imaginam doamne in rochii de epoca si cavaleri in armura, lui i-au placut salile de tortura si Groapa Ursilor. Bine probabil si povestile mele despre cum erau vremurile trecute i-au aprins imaginatia.

Si din toate legendele cea care i-a ramas in minte si apoi a povestit-o tuturor la intoarcere a fost legenda fantanii. Povestea spune ca fantana castelului a fost sapata de trei prizonieri turci, carora Ioan de Hunedoare le promite ca ii va elibera daca vor gasi apa buna. Acestia gasesc apa, sapand in stanca ani la rand, dar in tot acest timp Ioan moare, iar sotia sa nu respecta promisiunea facuta de acesta si ii condamna la moarte. Ultima dorinta a prizonierilor a fost cea de a scrie in piatra ”Apa ai, inima n-ai”, ca o pedeapsa pentru cuvantul incalcat. Inscriptia in limba turca se gaseste si azi, pe unul dintre contrafortii capelei castelului.

 Am facut o plimbare si pana la Tebea. Acuma nu  ca ar fi foarte multe de vazut acolo, insa peisajul pitoresc si istoria consider ca ar fi cele mai importante motive pentru care merita facut drumul. Gorunul lu Horea, vechi de aprox. 400 de ani si mormantul lui Avram Iancu pot deveni niste repere foarte interesante daca stiti sa povestiti istoria intr-un mod fascinant pentru copii.

Nu pentru ca sunt eu de prin partea locului, insa Tara Zarandului chiar este o zona minunata a tarii.

A doua oprire: Castelul de Lut-Valea Zanelor

Un loc cu siguranta altfel. Cel mic isi imagina ca acolo locuiesc stumfii, deci…ceva de poveste. Desi locul in sine este foarte mic, am stat destul de mult. Pe marginea apei, este amenajata o zona de relaxare, iar cat cei mici se joaca, puteti sa chill and enjoy the view: panorama celui mai frumos lant muntos.

Constructiile se incadeaza perfect cu imaginea idilica din jur, si pentru cateva ore veti simti ca faceti parte dintr-un basm. Este still work in progress, si cu siguranta vom reveni dupa ce totul va fi gata.

 Ultima oprire: Cetatea Devei

Este un loc ce l-am vazut de mai multe ori. Ultima data cu vreo 5 ani in urma, iar evolutia reabilitarii Cetatii in aceasta perioada este sesizabila.

In afara de cetatea in sine, panorama orasului este extraordinara.

 Date istorice despre fiecare loc in parte, program si alte lucruri utile puteti afla usor de pe link-urile ce le-am inserat in postare.

Cu alte cuvine nu va mai obosesc cu alte detalii, si va urez zile senine, pline de zambete si liniste.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top