Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican
Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican
Bună dragilor,
Cum arată un început de săptămâna perfect pentru voi? Plin de voie bună, căldură, oameni faini și experiențe noi?
Așa a arătat și pentru mine. Și aș mai putea adauga, mâncarea excelență pe listă.
Asta pentru că am avut șansa să particip la un workshop de gătit.
Unde? Când? Cum? Cu cine?
Le luăm pe toate pe rând mai jos.
Așadar, într-o minunată zi de luni, am dat biroul pe bucătărie. Mai exact pe bucătăria de la Roca Brună.
Workshup-ul a fost bineînțeles organizat de Raul Vidican. În caz că încă nu știți cine este, vă zic numai câteva cuvinte. Asta pentru a fii clar pentru toată lumea ce mâini iscusite, au îndrumat acest curs de gătit.
Raul Vidican este Bucătar şef la Roca Brună.De-a lungul timpului a lucrat câțiva ani în restaurante din Germania. Perioadă în care a ajuns să se califice în semifinalele regionale ale competiției S. Pellegrino Young Chef 2018. Concurând astfel pentru regiunea Germania – Austria . Reîntors în țară, a colaborat cu mai multe restaurante din zona Transilvaniei, pentru ca anul trecut să se implice în proiectul Roca Brună.
Ce am gătit la workshop?
Am început prin a pregăti un mic dejun format din ouă poșate cu sos olandez.
După care am continuat cu un meniu complet de prânz. O supă cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir, antricot de vită cu sos de diane de ciuperci, legume coapte și piure de pastranac.
Iar la desert un carrot cake cu ghimbir și crema de brânză cu portocală.
Bonus, o pâine demi-brioche de casă.
Cam acesta este în mare meniul.
Experiența în sine
Desigur experiența unui workshop de gătit nu constă doar în felurile de mâncare.
Este vorba despre comunicarea și legătura ce se creează acolo. Despre toate indicațiile și secretele ce le puteți afla.
Despre organizare în bucătărie, inclusiv a timpului. Pentru că da, ca în toate, și când vine vorba de gătit, organizarea eficeinta este prețioasă.
Despre cum trebuie să comunice o echipa în bucătărie. Cum să legi o echipa, cum să creezi armonie.
Pentru că nu trebuie să lucrați într-un restaurant ca să aveți voie bună. Acasă comunicarea în bucătărie este poate și mai importantă.
Gătitul trebuie să fie bucurie. Trebuie să fie pasiune. Dar ca lucrurile să iasă perfect, totul trebuie făcut ca la carte.
Întâmplarea face că la acest curs, Raul a fost înconjurat doar de fete frumoase. Dar să știți că și domnii pot participa cu încredere.
Cu ce am plecat eu acasă după această zi?
Cu experiențe noi, cu prietenii noi. Am adunat amintri frumoase și abilități noi de aplicat în bucătărie.
Știu că v-am făcut poftă. Nu am dubii în această privință.
Dar dacă v-am făcut și curioși de experiențe noi, și vreți să încercați ceva similar, am vești bune.
Astfel de workshopuri se organizează. Puteți să îl urmăriți pe Raul aici, pentru că ori de câte ori face un astfel de eveniment deosebit, are grijă să îl anunțe din timp.
Așadar, până dată viitoare, la cât mai multe experiențe minunate.
Și nu uititi să zâmbiți.
Love,
M.