Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

Bună dragilor,

Cum arată un început de săptămâna perfect pentru voi? Plin de voie bună, căldură, oameni faini și experiențe noi?

Așa a arătat și pentru mine. Și aș mai putea adauga, mâncarea excelență pe listă.

Asta pentru că am avut șansa să particip la un workshop de gătit.

Unde? Când? Cum? Cu cine?

Le luăm pe toate pe rând mai jos.

Așadar, într-o minunată zi de luni, am dat biroul pe bucătărie. Mai exact pe bucătăria de la Roca Brună.

Workshup-ul a fost bineînțeles organizat de Raul Vidican. În caz că încă nu știți cine este, vă zic numai câteva cuvinte. Asta pentru a fii clar pentru toată lumea ce mâini iscusite, au îndrumat acest curs de gătit.

Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

Raul Vidican este Bucătar şef la Roca Brună.De-a lungul timpului a lucrat câțiva ani în restaurante din Germania. Perioadă în care a ajuns să se califice în semifinalele regionale ale competiției S. Pellegrino Young Chef 2018. Concurând astfel pentru regiunea Germania – Austria . Reîntors în țară, a colaborat cu mai multe restaurante din zona Transilvaniei, pentru ca anul trecut să se implice în proiectul Roca Brună.

Ce am gătit la workshop?

Am început prin a pregăti un mic dejun format din ouă poșate cu sos olandez.

Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

După care am continuat cu un meniu complet de prânz. O supă cremă de dovleac cu lapte de cocos și ghimbir, antricot de vită cu sos de diane de ciuperci, legume coapte și piure de pastranac.

Iar la desert un carrot cake cu ghimbir și crema de brânză cu portocală.Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

Bonus, o pâine demi-brioche de casă.

Cam acesta este în mare meniul.

Experiența în sine

Desigur experiența unui workshop de gătit nu constă doar în felurile de mâncare.

Este vorba despre comunicarea și legătura ce se creează acolo. Despre toate indicațiile și  secretele ce le puteți afla.Workshop de gătit

Despre organizare în bucătărie, inclusiv a timpului. Pentru că da, ca în toate, și când vine vorba de gătit, organizarea eficeinta este prețioasă.

Despre cum trebuie să comunice o echipa în bucătărie. Cum să legi o echipa, cum să creezi armonie.

Pentru că nu trebuie să lucrați într-un restaurant ca să aveți voie bună. Acasă comunicarea în bucătărie este poate și mai importantă.

Gătitul trebuie să fie bucurie. Trebuie să fie pasiune. Dar ca lucrurile să iasă perfect, totul trebuie făcut ca la carte.

Întâmplarea face că la acest curs, Raul a fost înconjurat doar de fete frumoase. Dar să știți că și domnii pot participa cu încredere.

Cu ce am plecat eu acasă după această zi?

Cu experiențe noi, cu prietenii noi. Am adunat amintri frumoase și abilități noi  de aplicat în bucătărie.Workshop de gătit

Știu că v-am făcut  poftă. Nu am dubii în această privință.

Dar dacă v-am făcut și curioși de experiențe noi, și vreți să încercați ceva similar, am vești bune.

Astfel de workshopuri se organizează. Puteți să îl urmăriți pe Raul aici, pentru că ori de câte ori face un astfel de eveniment deosebit, are grijă să îl anunțe din timp.

Așadar, până dată viitoare, la cât mai multe experiențe minunate.

Workshop de gătit la Roca Brună cu Raul Vidican

Și nu uititi să zâmbiți.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top