White World

Hello frozen kittens,

Dupa cum am promis astazi va povestesc despre cele 3 locuri in apropiere de Timisoara si accesibile pt schi: Muntele Mic (jud. Caras-Severin), Semenic (jud. Caras-Severin) si Straja (jud. Hunedoara). Cand am sa vorbesc de timp si distante, va rog sa tineti minte ca toate sunt cu referire la locul meu de plecare: Timisoara.

La Muntele Mic am fost pentru prima data in acest an. Este o destinatie perfecta daca doriti sa stati doar o zi, drumul fiind scurt, maxim 3 ore. Drumul prin padure pana sus este bun, de preferat ar fi sa aveti lanturile la voi fiindca daca ninge cand urcati veti avea nevoie de ele. Partiile sunt usoare, medii doar pe anumite portiuni. Peisajul in schimb este fantastic, te simti deasupra norilor la propiu. Gasiti acolo centre de inchiriat echipement pentru schi si snowboard, daca aveti nevoie, dar si restaurante cu mancare buna si vin fiert sa va incalziti.

Semenicul este o locatie ce personal imi place foarte mult si am fost aici in toate anotimpurile. Partia nu este cea mai solicitanta, dar mie locul imi pare, mai ales iarna, desprins din basme. De asemenea daca nu aveti echipamet personal, puteti inchiria si de aici ce aveti nevoie. Gasiti pensiuni si localuri unde puteti lua pranzul, sau savura o cioco calda, iar la intoarcere va puteti opri in Valiug pentru o imagine feerica si ingetata a lacului.

Si ultima, dar nu cea din urma, Straja…eu zic ca este de mers doar daca planuiti sa ramaneti cateva zile, drumul este mai lung, dar aveti si mai multe partii pentru schi. Este un loc perfect in care sa mergeti cu prietenii. Straja in opinia mea este locul ideal pentru distractie. Eu nu sunt o schioare incepatoare, schiez de 10 ani si abia am asteptat sa petrec un weekend aici. Ok, partiile nu se compara cu cele din Alpi, dar aveti ce face si cu siguranta nu va veti plictisiti. Toata lumea care ajunge in Straja face o pauza la Montana, asa ca cel mai probabil veti intalni multa lumea cunoscuta la un ceai. Cazarea este recomandat sa o cautati cu cel putin o luna inainte, ca sa fiti siguri ca veti gasi ceva liber.Desi sunt multe pensiuni si vile, majoritatea sunt ocupate tot sezonul.  Ce ar mai fi de zis, daca mergeti in perioade aglomerate si nu gasiti loc in parcarea de sus din statiune, lasati cu incredere masinile in parcarea de jos din Lupeni si sunati dupa un microbuz de transport, baietii sunt rapizi si seriosi, numarul de telefon il puteti cere de la vila unde sunteti cazati.

Eu am avut noroc si am prins vreme frumoasa in fiecare din locatii, temperaturi scazute, dar soare si senin. Daca nu sunteti fani ai sporturilor de iarna, merita sa mergeti si doar pentru a va deconecta de rutina si agitatia zilnica a orasului. Pana la urma ce poate fi mai bine decat aer curat, prijelisti superbe si compania prietenilor?

Iar pe final ceva legat de tinuta, daca mergeti cu scopul de a practica un sport sunt convinsa ca aveti sau stiti ca aveti nevoie de un echipament special. Daca mergeti sa va bucurati doar de cateva zile departe de oras, va rog lasati acasa blugi si paltoanele si inspirati-va cu incredere din  tinutele schiorilor cu echipament adecvat de iarna. Pentru mai multe detalii despre cum ar trebui sa ne imbracam pe munte, gasiti pe blog un articol de acum cativa ani,intitulat sugestiv Pe schiuri, evident inca actual asa ca va rog sa il cititi, poate va este util, va las linkul mai jos.

http://fashionchoice.ro/?s=pe+schiuri&post_type=Search

Keep warm!

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top