Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

1.Ce ați ieșit din școală.Mă refer la ce meserie social acceptată aveți :)?

Și ce ați muncit înainte să va apucați de vlogging?

Am terminat doar liceul. Eu(Cristi) am început și Marketing.Dar m-am lăsat după câteva luni. Locuiam în Benidorm, o “stațiune” mega turistică de pe coasta Spaniei. Ralu muncea într-un bar iar eu la o firma de închirieri auto.

2.Ce faceți când nu filmați? Ce faceți  în viața ta de zi cu zi în afară vlogului?

Păi, de când a început să se transforme în “job”, filmăm mai mereu.

Dar totuși ne luăm și zile libere, uneori încercăm să vizităm locuri fără să filmăm, dar tentația e mare. Și dacă chiar nu muncim, Netflix și Amazon Prime angro! Plăcerea vieții. Ah! Și cafea, multă cafea!Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

3.Cum vedeți  activitatea voastră în vlogging? Cât de greu e să fii expus pe YouTube?

Nu e greu să fii expus, asta își doresc toți. Să fie “expuși” să fie cunoscuți. Cine îți spune că face doar din pasiunea, minte. Dacă faci din pasiune le ții pentru ține. În momentul în care de multe ori faci/filmezi locuri care nu neapărat te atrag pe ține, le editezi, le cauți titlu, poză, răspunzi oamenilor etc, nu mai e pasiune. Cauți ceva la schimb: fie bani, fie faima, fie câteva vorbe bune. Adică trebuie să îți asumi, că prezinți aspecte din viață ta personală. Ca lucru negativ, acuma trebuit să șterg storie-uri cu casa bunicii mele pentru că se prezintă oameni pe aici, și e dubios:))

4.Uitându-vă la parcursul vostru, de la primul până la ultimul video, cum vedeți această dezvoltare?

Care sunt milestonurile pe care le-ați avut și cum v-ați promovat?

CALITATIV, credem că am evoluat foarte mult. Habar nu aveam de camere, editare, filmare, exposure, f stops, shutterspeed etc.. Dar acum dominăm cam tot. Cel puțin teoretic. Credem că videourile arată de 10 ori mai bine acum, dar ne-am cam pierdut esența și umorul cu, care am pornit. Am început să ne mai cenzurăm puțin, cu cât ai audiență mai mare cu atât ai și responsabilitate mai mare și lucrurile rămân la libera interpretare. Asta ne pare rău, că trebuie cumva să ne “mascăm” știind că acum se uită mult mai mulți oameni care uneori sunt deranjați de diverse comentarii.

Nu am avut milestoneuri la început, spre finalul anului am spus că vrem 30.000 de abonați, dar era ceva simbolic. S-a întâmplat. Și pe partea de promovare, cred că am fost cei mai proști: nu ne-am promovat deloc. Și am fost invitați in diverse emisiuni, tv, etc…dar mnoh, nu am mers.

Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

5.Cine vă inspiră? Cine va ajută să va continuați pasiunea?

Nimeni. Nu e aroganță, dar nu ne inspiră nimeni. Noi arătăm lumea prin  ochii noștri și vedem la alții lumea prin ochii lor, nimic mai mult.

6.Este greu să te întreții în primii ani dintr-o pasiune cum este vloggingul sau bloggingul. Cât câștigă din vlogging?

E FOARTE GREU! Călătoritul nu mai e atât de roz când faci toată ziua calcule și cauți să mănânci prin cele mai ieftine locuri. Vloggeri în general câștigă enorm de puțin, mai ales în primele luni ale anului când CPM`ul este mult mai mic. Oamenii cred chestii ce văd pe socialblade sau cine știe ce video. Azi, 16/01/2021 CPM`ul pe travel e 0.34 eurocenți pe 1.000 de views. CPM`ul pe travel fiind unul din cele mai “bănoase”. În lunile bune(noi-dec) ajunge la 1€.

Noi am avut norocul să facem multe vizualizări, peste 5 milioane anul asta cu un canal mic, alte sponsorizări și membrii canalului, ceea ce a făcut că bugetul nostru să dureze mai mult. Nu câștigăm cât să ne finanțăm toate călătoriile, dar câștigăm mai mult decât ne așteptăm la început.

Vlogging: ce nu ne spune nimeni? Q&A Cristi și Ralu

7.Ce fel de aparatură folosiți pentru producție și post producție? Care au fost investițiile pe care le-ați făcut?Sponsorizări?

Laptop HP OMEN 15 (1049€), Sony a6300 obiectiv kit plus 55-210mm (910€), Sigma 1.4 16 mm (400€), Microfon Saramonic (30€) Gimbal Crane m2(250€) Osmo pocket+nd Filters+trepied(370€).

Dacă punem și iphone`ul, pe care îl folosim foarte des la filmat…fă tu un calcul că eu amețesc. Ah, Filmora 9, soft`ul de edit, 60$.

Sponsorizări da, lucrăm cu o firma de încălțăminte din Timișoara, McShoes.Am mai colaborat cu diverse brand-uri dar mai ales barter la hoteluri.

8.Partea întunecată a vloggingului.Cum țineti la hatereală?

Care e cel mai oribil mesaj pe care l-ați primit vreodată?  Cum ați reacționat?

PFOA! Am primit mesaje atât de oribile încât noi nu am crezut vreodată că un om care nu te cunoaște poate să ajungă să fie ATÂT DE RĂU! Avem oameni obsedați, care își fac x conturi pentru a putea continua cu jignirile sau ne jignesc pe toate celelalte canale, la colegii noștri, pentru că la noi sunt blocați. Deci niște chestii care trec limita “hate`ului” și ajung undeva la hărțuială. Dar noh, nu se dă examen înainte să îți pună internet în casă. Eu, Cristi, am 0 toleranță la hate, Ralu nu are treaba.

Eu încerc să sting un bec suflând în el, de multe ori încercând să le explic sau să îi înțeleg eu pe ei…dar n-ai cu cine. Avem hateri constructivi, care ne atrag atenția în diverse greșeli și apreciem, dar 90% din ei nu au nici o treaba cu planeta asta+ că mai toți haterii sunt agramați. Supriză :))

N-aș putea să îți spun un mesaj special, pentru că au fost multe. Am primit amenințări, au zis că părinții mei sau ai Ralucăi se prostituează, că eu călătoresc pentru că Ralu face videochat, că am furat din Spania că să călătorim…mii de chestii.

9.Cât credeți că o să faceți asta cu viața voastră?Cat va tineti de vlogging?

Cât ne țin banii și puterile, tot pe “CristiSiRalu” ne găsiți,

10.Sfaturi pentru cineva care vrea să se apuce de un vlog? Care ar trebui să fie primul pas?

Aveți deja experiență in vlogging; care ar fi o abordare bună?

Primul pas ar fi să fie conștient de la început că sunt mulți nebuni out there, lucru pe care noi nu l-am știut sau crezut. Oamenii vor încerca în toate felurile să te dărâme, cu mine au reușit de multe ori, de multe ori am vrut să șterg canalul. Te vor jignii și se vor agăța de orice pentru a-și varsă frustrările lor pe ține.

Dacă ești cumva indiferent, îți va merge bine.

Și doi la mâna, mai e o greșeală pe care am comis-o și noi, crezând că e ușor. Că ne plimbam în 3 locuri punem 5 video`uri pe luna și o să fim vedete și bogați.

Că hobby, nu ajungi nicăieri. Dacă vrei să faci ceva serios, să călătorești din asta, să fi relevant, trebuie muncă, MULTĂ! Se filmează mult, se face research mult, se EDITEAZĂ foarte mult! Călătoritul oricum e cumva “obositor”. Câți dintre voi ați plecat în vacanță și după ce ați vizitat o grămadă de atracții v-ați întors mai obosiți? Și vacanțe plănuite în avans. Aici trebuie să plănuiești o destinație în timp ce ești în altă, pe drumuri, cu buget redus, trebuie să filmezi, să editezi ce postezi mâine și să fi atent cu “fanii” tăi. Mereu. Să răspunzi la mesaje etc etc.

Pregătește-te cum te-ai pregăti pentru orice alt job.

Din păcate, nimic nu e ușor. Mai ales că acum, concurență e ENORMĂ!

Youtube: Cristi Si Ralu

Instagram: @CristiSiRalu

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top