Supa cremă de dovleac
Supa cremă de dovleac
Vremea aceasta m-a inspirat pentru o rețetă de toamnă.
O supă cremă de dovleac. Delicioasă. Sănătoasă. Sățioasă.
Supa cremă de dovleac -Ingrediente:
- jumătate de dovleac
- 2 cepe medii
- 3-4 căței de usturoi
- o crenguța de rozmarin
- se poate înlocui și cu cel de la plic
- 2 morcovi
- 1 cartof
- smântână de gătit sau lapte de cocos
- sare
- piper
Cum se prepara?
Prima dată se pregătesc toate ingredientele. Astfel încât totul să decurgă cât mai ușor.
Se decojeste dovleacul. Apoi scoatem semințele. Se taie cubulețe.
Curățăm celelalte legume. Se toacă și acestea.
Punem puțîn ulei în oală în care urmează să gătim.
Se adaugă ceapă. Se călește.
Apoi adăugăm morcovul. Se călesc împreună câteva minute.
Apoi adăugăm usturoiul și rozmarinul.
După aproximativ un minut adăugăm și dovleacul. Tot acum adăugăm și cartoful.
Punem apă până trece peste legume.
Lăsăm la fiert.
Dovleacul este usor de recunoscut când este gata. Devine moale.
Când totul este fiert, oprim aragazul.
Cu belnderul de mâna pasăm toate ingredientele. Până când acestea se transformă într-o pastă.
Cosistenta o putem regla cu puțină apă fiartă.
Apoi adăugăm smântână pentru gătit. Mai lăsăm la foc mic câteva minute.
Potrivim cu sare și piper.
Supa cremă de dovleac -Servirea
Desigur fiecare alege după preferințe.
Avem ca și opțiuni după cum urmează:
- crutoane de pâine sau perle pentru supă
- semințe
- ulei de dovleac
Se poate alege doar una. Sau toate 3
Eu am pus câte puțin din fiecare.
Aceasta este rețeta după care am mers eu. Dar există nenumărate variații de la aceasta. Și le gășiți toate pe diverse bloguri de gătit.
Sau site-uri diverse.
Recomandarea mea este să nu vă fie frică să adăugați rozmarinul. ÎI da o aromă deosebită.
De asemenea păstrati câteva bucăți de dovleac. Le puteți băga la copt. Cu puțin zahăr și scorțișoară. Și aveți și un desert sănătos.
Și supa cremă și dovleacul copt sunt agreate de copii.
Vă plac supele cremă?
Care este preferată voastră?
Până la următoarea rețetă…
…bucurați-vă de toamnă!
Love,
M.