Risotto cu ciuperci – o rețeta savuroasă
Hello Babes,
Astăzi vă propun o rețetă gustoasă de risotto cu ciuperci. Este o rețeta ușoară, iar cel mai important ingredient este atenția.
Mă corectez…tipul de orez ales și atenția sunt cele mai importante ingrediente. Pentru risotto se alege un orez special: arborio sau carnaroli. Eu am ales arborio. Acest tip de orez oferă preparatului o consistentă cremoasa, iar bobul rămâne întreg.
Și înainte să începem mai vreau să fac o clarificare, când zic supă mă refer de fapt la ceea ce poartă denumirea de “brodo vegetale”. Mai jos va las ingredientele de care aveți nevoie pentru preparearea acestuia. Dacă nu doriți să îl folosiți, acesta poate fi înlocuit cu doar cu apă, fără probleme.
De ce avem nevoie?
orez arborio
unt
un pahar de vin alb
aprox. 1.5 l de supă
ceapă
ciuperci
pătrunjel
parmezan
ulei
Pentru “brodo vegetale”/ supă avem nevoie de….
roșii
țelină
ceapă
ardei
sare
Toate acestea se pun pur si simplu la fiert impreuna pentru a obtine “supa”.
Cum procedez eu cand gatesc risotto cu ciuperci…
Pasul 1. Pun ceapa împreună cu o bucățică din unt în cratiță până se rumenește ușor.
Pasul 2. Adaug ciupercile în cratiță și le las să se călească bine.
Pasul3. Adaug orezul. Se lasă 1-2 minute la călit. Se va observa că începe să își schimbe culoare, devine oarecum transparent.
Pasul 3.Se adaugă paharul de vin. Orezul îl va absorbi.
Pasul 4. Cand vinul este absorbit, se începe să se adauge ușor câte un polonic din supă. Se adaugă și se amestecă până când supa se evapora.
Si tot așa…repetăm pasul 4 până când orezul este gătit, iar preparatul nostru devine cremos.
Adăugăm spre final și puțin piper alb. În ceea ce privește gustul nu are nici o importantă dacă ați alege un piper negru. Insă acesta ar colora preparatul. Eu pentru majoritatea preparatelor aleg piper alb. Cel negru îl aleg doar când folosesc piper boabe.
Pasul 5. Acum că am ajuns la final, adăugăm încă un cub de unt, și o mâna bună de parmezan ras. Lăsăm totul să stea câteva minute.
Consistența poate fi corectată ușor adăugând puțină supă, dacă este nevoie.
Din cauza ciupercilor ce le-am folosit, preparatl meu a luat o ușoară culoare din ele, însă dacă mergeți pe clasicele champinion al vostru ar trebui să iasă mult mai alb.
Va las si alte doua retete de la chef-ii ce imi ofera si mie inspiratie.
Si cu un click aici mergeti direct pe reteta lui Fabio Abbattista.
În final nu îmi rămâne decât să va doresc să gătiți risotto cu ciuperci, mult mai bine decât mine și desigur să mă invitați să gust.
Până dată viitoare, nu uitați să zambiti.
Love,
M.