Praga: orasul lui Kafka, al magiei si al povestilor

Hey babes,

Pentru mine Praga este orasul lui Kafka, al magiei si al povestilor.

Kafka zicea ca “ atat timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina. Sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit.” Tot asa daca urcati treptele ce duc la castelul din Praga, veti ajunge in locul de unde va veti bucura de cea mai frumoasa panorama a orasului.

“Omul nu poate vorbi despre Dumnezeu. In cel mai bun caz, poate vorbi cu Dumnezeu.” -Kafka

“Oricine isi pastreaza abilitatea de a zari frumusetea, nu imbatraneste niciodata.”

Nu este prima data cand ajung in Praga, insa acum a fost deosebit de aglomerata. Am fost putin inainte de Craciun, dar am sa va scutesc de toate pozele cu tematica. Orasul este minunat in preajma sarbatorilor de iarna, dar sa va asteptati la multa, multa lume in jurul vostru.

Cea mai buna varianta de a calatori pentru mine, este cand imi planific eu toata vacanta. Insa daca nu sunteti fani organizare si nu vreti sa va petreceti cateva ore pretioase cautand cele mai bune oferte si cele mai frumoase locuri pe care sa le vedeti, o varianta super simpla este sa apelati la un agent de turism.

Priveliste spre Vltava. Locul perfect sa va lasati visele sa curga, precum raul.

Eu nu colectionez magneti de frigider, insa de pe unde merg imi place sa iau cate un mic tablou facut de artisti locali. Pe podul Charles veti gasi o multime de tablouri cu simbolurile orasului, sau caricaturisti dispusi oricand sa va aduca zambetul pe buze. Chiar si la temperaturi scazute.

In decembrie este rece, deci va recomand sa va imbracati adecvat daca vreti sa va petreceti timpul plimbandu-va si admirand farmecul unui oras.

Cel mai usor lucru pe care sa il faci in Praga ? Sa te indragostesti de stradutele serpuite si pavate cu piatra ale orasului.

Ceasul astronomic din Praga. Batranul orologiu aduna zilnic turisti pentru a le oferi un spectacol fascinant in fiecare ora.

Si o oprire la Captain Candy este obligatorie. Nu am vazut niciodata asa diversitate de dulciuri. Jeleuri, bezele, ciocolatele si bombonele in toate formele inchipuite de mintea omului. Viata este scurta, faceti-o dulce.

Si cel mai important, nu puteti pleca din Praga fara sa gustati tradelnik. Este varianta imbunatatita a colacului secuiesc. Umplut cu inghetata si cu diverse topinguri. Este ceva absolut delicios.

Si credeti-ma nu este niciodata prea frig pentru inghetata.

Cel mai fain lucru pe lume este cand cineva zambeste din cauza noastra.

Asa ca pana data viitaore…

… nu uitati sa zambiti.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top