Piese esențiale pentru iarnă-Partea I

Piese esențiale pentru iarnă-Partea I

Bună dragilor,

Deja am renunțat la orice urmă a anotimpului călduros în garderoba noastră. Temparaturile sunt scăzute de-a lungul celor 24 de ore. Și pe măsură ce trece timpul vor scădea tot mai mult. Așa că este timpul să ne preagatim.Trăim într-o perioada volatilă. Însă cu siguranță este mai bine să fim pregătiți. Nu vrem să ne ia iarna prin surprindere.Aș dori să trec în revista piesele vestimantare esențiale. Să realizăm ceva ce să semene cât mai mult cu o garderoba capsulă.

De ce?

Pentru că astfel investim în piese piese clasice. Aceste au marele avantaj că le vom purta sezoane la rând. Fără a se moda prea curând. Vom reuși să ne pregătim mult mai repede diminata. Vom avea ținute chic, fără să depunem prea mult efort ulterior.Stiu că iarna tindem să nu acordăm așa mare atenție unor ținute drăguțe. Dar să știți că este posibil să obținem look-uri de iarnă  călduroase și practice. Si toate astea  fără să lăsăm stilul pe locul doi.

Piese esențiale pentru iarnă: Accesorile

Aici avem căciulile, pălăriile, beretele. mănușile, eșarfele, fularele și încălțămintea. Dar haideți să le luăm pe rând.

 Căciuli, pălării, berete

Toate cu rostul de a ne spori confortul termic. Eu aici nu am să vorbesc despre cum ne îmbrăcăm pentru diverse activități sportive (plimbări pe munte, ski, etc). Ne rezumăm la ținutele de oraș.

Pălăriile sunt preferatele mele. Dar comparativ cu alte articole confortul termic este mai scăzut. Asta deoarece nu  au același grad de acoperire ca o căciulă de exemplu.

Căciulile ne dau un aer ușor scolaresc. Pentru mine nu sunt niciodată  prima alegere. Dar cu toate acestea, pentru o căciulă din casmin, ce aduce un plus “senzitiv” fac excepții. Confortul termic pe care ni-l aduce este neegablabil.

Beretele sunt acum pe val. Au revenit încă de iarnă trecută și nu par să se demodeze prea curând.

Deci variante există, trebuie doar să o alegeți pe cea ce este potrivită cu stilul și persnalitatea voastră.

Dar nu uitați întotdeauna materialul din care este cofectionata o pisea, va face o diferența majoră.

Eșarfele

Absolut necesare pe perioada rece a anului. Le găsim în diverse frome, culori și materiale. Însă cele mai potrivite pentru iarnă sunt fabricate din lână, cașmir sau blană. Eșarfele din cașmir sunt foarte călduroase și au o textură moale. Iar după spălare își păstrează forma. Gulerele din blană necesită o îngrijire specială pentru a ne  bucura mai mult timp de ele.

Prin intermediul unei eșarfe puteți corecta exteriorul dvs. Femeilor cu fața rotundă, li se recomandă să poarte eșarfa astfel încât părul să fie la vedere. Dacă aveți un ten palid, alegeți o eșarfă viu colorată. Dacă aveți culoare feței roză, optați pentru culori reci. Părul roșcat se potrivește cu nuanțe reci estompate.

Există diverse moduri în care acestea pot fi purtate. Împăturite în trunghi, înfășurate, pe post de șal. Totul ține de originalitatea celei ce o portă.

O idee foarte faină ce vreau să încerc iarna această este următoarea. Implică o eșarfă gingașa și delicată și aere de hollywood.

Asardar infășuram esrfa de mătase în jurul capului, ne arucam pe umeri o blăniță și ne asmam cea mai feminină atitudine.

 Mănușile

În perioada de tranziţie dintre anotimpuri mâinile noastre necesită o îngrijire specială. Sunt expuse frigului şi a vântului. Dacă nu vrem ca până la sfârşitul iernii, acestea să  ajungă uscate şi  crăpate trebuie Să luăm o serie de măsuri. Fiindcă aici vorbim de garberoba, mă voi limita să vorbesc despre rolul mănușilor. De fiecare dată când ieşim pe afară, cel mai simplu mod pentru a le proteja este să purtăm  mănuşi.

Există o varietate de manusi, de piele, din materiale textil, cu blăniță. În toate culorile posibile.

Este util de menționat că mănușile cu un deget, care mențin mult mai bine căldură. Așa că de ele avem nevoie în cele mai friguroase zile. Pe mine mă duc cu gândul la copilărie, așadar îmi binedispun și cea mai friguroasă zi. Pentru zilele mai puțin friguroase și pentru evenimente avem mănușile trei sfert. Ce pot fi purtate cu o capă, un palton cu mâneci trei sferturi. Iar între aceste extreme, aveți libertatea de a alege orice model vă face cu ochiul în funcție de haina de exterior de o aveți.

Dar ce fac cei ce nu pot renunta la smartphone nici când mercurul coboară sub zero grade? Ei bine, avem disponibile mănuși touchscreen, pentru ecran tactil.

Dacă  țineți mult la maniere sfatul meu este să încercați mereu să le asortați la ce purtați în picioare.

Piese esențiale pentru iarnă: Încălțămintea

Acum avem nenumărate modele de pantofi  din care putem alege.  Fie că ne dorim un model clasic, fie că ne dorim un design mai avangardist.

Există nenumărate situri de unde putem alege orice model este pe placul nostru. Ați patit vreodată să gășiți atâtea modele similare, încât devine  complicat să alegeți doar unul?

Bun acum haideți să vedem ce condiții trebuie să îndeplinească incălțămintea de iarnă?

Vorbim despre trei sarcini majore. Să ne  țină de cald. Trebuie prevină alunecarea pe gheață sau zăpadă. Si să reziste la apă.

Trend alert: Bocanci cu talpă groasă!!! Îi vede peste tot. Iar din experiență mea, odată un tren instalat, de obicei vine să stea o perioadă. Așadar dacă vă regășiți în acest trand, faceți-va un mofta și achiziționați o astfel de pereche de încălțări.  Dacă încă nu v-a covins rămâneți la ghetele, cizmele și bocancii deja cunoscuți.

Zăpadă, gheață și sarea împrăștiată pe străzi pot duce la deteriorarea încălțărilor.  De aceea trebuie să acordăm o atenție sporită unei îngrijiri corespunzătoare a acestora. Astfel ne vom putea bucura un timp îndelungat de acestea.

Și fiindca am trecut în revista toate acesoriile, mă voi opri aici cu această postare.

Până revin cu partea a doua a postării…

….păstrați-vă zâmbetul pe chip.

Love,

M

One Response

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top