Mituri despre blogging cu Adriana Delia Bărar

Mituri despre blogging cu Adriana Delia Bărar

Pe Adriana am cunoscut-o acum aproximativ 8 ani. Eu tocmai mă apucăm de făcut conținut pentru blog, ea deja făcea asta de câțiva ani. Este unul dintre primii bloggeri din Timișoara. Și este una din persoanele ce încă au activitate continuă și destul de constantă pe blog. Lucrurile s-au schimbat în toți acești ani, însă pasiunea pentru blogging a rămas la fel.

Am pregătit împreună acest aticol. Articol de blog în care Adriana ne vorbește din experiența ei de până acuma.

1.Cum reușești să împaci munca de blogger/IG influencer cu viața de familie?

În ideea în care bloggingul și rețele de socializare în general sunt mari consumatoare de timp.

Este greu să le impac pe toate și din acest motiv lipsesc destul de mult de pe rețelele de socializare. De când cu Sophia mi-am reorganizat prioritățile, iar viața de familie este primul loc. Departe de ceea ce înseamnă online. Foarte rar îmi expun familia și atunci destul de cenzurat. Așa am considerat eu că este mai bine. În schimb îmi place mult să postez pe stories, mi se pare un feature mai dinamic, mai interactiv și mă focusez pe blog. Încerc să pregătesc articole utile și bine documentate.

Mituri despre blogging cu Adriana Delia Bărar

2.Ai o fetiță minunată Sophia. Cum s-a schimbat viața ta după venirea ei? Personal și profesional.

Mulțumesc, chiar este minunată. Viața a devenit foarte interesantă și distractivă. Este un copil cu extrem de multă energie și curiozitate. Ne ține în priză mereu. Eu sunt o persoană energică, care nu obosește repede, sau nu obosea repede:)) Însă Sophia reușește sa ne termine bateria tuturor fără că ea să obosească. Deci viața a devenit mult mai plină din toate punctele de vedere. Pe plan profesional nu m-a afectat deoarece o am pe mama care m-a ajutat enorm și nu am luat pauze mari. Îmi place mult ceea ce fac și mi-am dorit să mă întorc mai repede la lucru. Pe plan personal este foarte fain. Cât am putut să călătorim am luat-o peste tot cu noi chiar de la 6 luni când am plecat cu avioul prima dată. Este cuminte și ascultătoare, deci este relativ ușor de mers cu ea peste tot.

3.Trăiești doar din blogging sau ai și alte activități?

Nu trăiesc din blogging, lucrez ca și specialist marketing la o companie de software. Proiectele pe care le coordonez eu sunt pe nișă de fashion, beauty și jucării. În plus mai am și alte mici proiecte la care lucrez pe lângă.:)

Mituri despre blogging cu Adriana Delia Bărar

4.Este o provocare să oferi constant subiecte noi și de interes? Cum îți găsești inspirația?

Nu mi se pare greu. Am multe pasiuni și sunt curioasă din fire. Deci mereu am ceva interesant la îndemână care poate fi subiect bun de abordat.

5.De ce scrii în engleză? Este o schimbare în ultimii ani?

Poveste lungă :). Am avut blogul în română, apoi în engleză, apoi un mix. Când am învățat că nu e  ok ce am făcut, am încercat să îl repar și mi-am făcut un subdomeniu în română. Deci am bararadrianadelia.com unde scriu în engleză și ro.bararadrianadelia.com unde scriu în română. Publicul e diferit și astfel pot aborda mai multe tipuri de subiecte să zic așa.

6.Care este rețeaua de socializare preferată? Care este cea mai user friendly, care este cea, care repezintă cea mai mare provocare, ai renunțat la vreuna?

Hmm… depinde. Ca user folosesc Youtube cel mai mult pentru învățat și Instagram unde mi-am schimbat destul de mult nișa pe care o urmăresc. Îmi place mult și să citesc bloguri diverse sau să ascult podcasturi.  Ca și creator de conținut Instagram stories. Și la mod ideal, într-o altă viață când aș avea foarte mult timp, mi-aș face un canal de Youtube cu proiecte DIY.

7.Care este, până acum, cel mai mare succes profesional? Și ce lecții ai învățat din nereușite?

Succesul mereu vine după câteva încercări nereușite și cred că acesta ține mai mult de un mindset bun decât de un success tangibil. Adică ieri nu știam ce știu azi, și azi am reușit să face ceva ce acum 3-10 ani nu credeam că o să știu/pot să fac. Este foarte important să consideri orice eșec că și o oportunitate, altfel nu vei reuși să îți atingi scopul oricare ar fi acela.

Mituri despre blogging cu Adriana Delia BărarMituri despre blogging

8. Mituri despre blogging. Ce crede lumea despre această activitate și este total eronat?

Că bloggingul e mort , ceea ce nu este adevărat. Dar da, blogurile cu conținut slab sunt pe moarte. Înainte mergeau blogurile unde postai (și eu) 2-3 poze și  4-5 fraze despre ținută purtată, acum nu.

Că trebuie să postezi des numai să fie ceva postat. Caută calitate și nu cantitate.

Că nu le mai citește nimeni. Nu e chiar așa.

9.Având în vedere experiență ta dă un sfat celor ce încă vor să mai pornească pe acest drum. Acum se merge pe vlog, ig content creator, nu mai prea alege lumea scrisul.

Să își cumpere domeniul chiar de când încep.

Numele să fie destul de scurt și ușor de reținut.

Să își aleagă o nișă și să își facă o lista de posibile subiecte pe care le poată aborda pentru a avea o structura coerentă.

Să scrie din pasiune nu pentru a face bani. Dacă începi un blog ca să faci bani, ai început greșit.( valabil pentru orice altă platform folosită de creatorii  de conținut)

Mituri despre blogging cu Adriana Delia Bărar

10.Dacă ar fi să o iei de la capăt, ai alege același drum?

Da, dar altfel. Am început-o cu stângul și am învățat extrem de multe pe drum. Practic dintr-un eșec plus ambiția de a-mi demonstra că pot, am ajuns să lucrez în acest domeniu.

Unde o găsiți pe Adriana?

Urmați link-urile de mai jos.

IG:@thebadstyle

FB: https://www.facebook.com/adrianadelia.barar/

Blog: bararadrianadelia.com /ro.bararadrianadelia.com

 

Până data viitoae…

…nu uitați să zâmbiți.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top