Să ne iubim părul

 

Hello babes,

În ultima perioadă viața noastră se învârte în jurul casei. Avem mai mult timp pentru noi. Și este important să avem în continuare grijă de  corpul nostru, de alimentația noastră și de părul nostru.

În materie de îngrijire a părului, măștile făcute în casă sunt preferatele mele. Și sunt sigură că măcar o dată până acum, ați încercat și voi una făcută de mainile voastre din ingrediente sănătoase și naturale.

Măştile pentru păr sunt asemănătoare tratamentelor leave in, pe care le lăsăm să acţioneze undeva între 30 de minute şi 2 ore, în funcţie de ingredientele pe care le folosim, în funcţie de tipul de păr pe care îl avem, dar şi al rezultatului pe care vrem să îl obţinem.

Spre deosebire de măștile destinate tenului, care nu este recomandat să le ținem mai mult decât timpul indicat, măștile de par, cu cât acționează mai mult, cu atât efectele acestora vor fi mai intense.

Masca cu ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi folosit și de unul singur, pentru a ne trata natural părul. Trebuie să îl încălzim ușor (pentru a-i maximiza beneficiile) și să îl aplicăm din abundență la vârfuri și mai puțin spre rădăcina. Dacă aveți scalpul uleios, evitați să îl acoperiți cu ulei de cocos, pentru a nu-l irita. Piaptanam părul, pentru a distribui uniform uleiul, învelim podoaba capilară într-o cască de duș strânsă bine sau într-un prosop și dormim așa. Dimineață spălăm  părul ca de obicei. Puteți sta cu uleiul de cocos in par și doar 1-2 ore.

Masca cu ulei de cocos și lămâie – anti-mătreață

De ce avem nevoie?

Ulei de cocos si zeamă de lămâie

Amestecăm uleiul de cocos cu zeama de lămâie, într-un bol, și aplicăm masca pe scalp; așteaptăm 15 minute, apoi ne spalăm pe cap. Lămâia conține Vitamina C (hrănește scalpul și ajută la îndepărtarea matretii și a infecțiilor fungice care o pot crea), controlează scalpul uleios și deblochează foliculii.

Masca cu ulei de cocos și miere – este pentru repararea, paului uscat, afectat de vopsea, placă și  ondulator

De ce avem nevoie?

Ulei de cocos si miere

Încălzim la foc mic, uleiul de cocos și mierea, până se topesc complet și se amestecă; când masca s-a răcit, o aplicăm pe întreaga lungime a părului sau doar de la jumătatea firului de par în jos (în general se evita scalpul); se  masează ușor părul, apoi se acoperă cu o cască de dus; asteaptam 20-60 de minute, apoi ne spălăm pe cap. Această masca de reparare va hidrata intens firul de par.

Masti de păr cu ou

Bogat în proteine, oul conține și un număr important de vitamine și minerale benefice pentru păr.

Masca din ouă pentru păr gras

Dacă aveți părul gras, o masca din ouă vă poate ajută să echilibrați nivelul de sebum.

Avem nevoie doar de: 2 gălbenușuri de ou  și 1 lingură de zeamă de lămâie.

Aplicăm această masca într-o zi din săptămâna, iar într-o altă zi adăugăm în masca și 2-3 linguri de iaurt, pentru că părul să fie mătăsos și strălucitor tot timpul.

Mască din ou pentru păr lipsit de strălucire


Redăm părului strălucirea naturală, cu ajutorul unei măști pe care o preparam din: 2 gălbenușuri de ou și 50 ml bere.

Aplicăm masca pe părul umed și lăsăm să acționeze 1 oră.

Masca de păr cu ulei de măsline, ou și miere.

Uleiul de măsline este un ingredient popular folosit în numeroase preparate, iar asta datorită beneficiilor pe care le are pentru sănătate. Unul dintre cele mai mari avantaje ale uleiului de măsline este acela că poate fi folosit în numeroase măşti pentru păr. Vă las mai jos combinația mea preferată și vă aștept cu alte propuneri.

De ce avem nevoie?

1-2 ouă

2 linguriţe de miere

2-3  linguriţe ulei de măsline

Pentru această mască folosim atât gălbenuşul de ou, cât şi albuşul pentru că ajută părul să crească mai repede, dar şi să aibă grijă de firul de păr deteriorat. Potrivit cercetărilor, vitaminele A şi E, biotină şi acidul folic (toate regăsite în ou), au fost asociate cu creşterea părului. 

Atat pentru azi. Pana data viitoare nu uitati sa zambiti.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top