LA BLOUSE ROUMAINE

IMG_3132

Sa readucem la viata ia! Este o ie autentica ce a apartinut strabunicii mele, apoi bunicii mele, apoi mamei mele, iar acum este a mea. Desi povestea ei a fost pierduta, imi place sa cred ca a fost cusuta conform traditiei, in mare secret, ferita de priviri si ca atunci cand a fost imbracata prima data ,de Pasti ,a fost cea mai frumoasa ie din sat! Are o broderie unica, care poarta amprenta strabunicii mele. Deoarece aceasta piesa are o semnificatie aparte pentru mine, am decis sa fac pozele cat mai aproape de locul unde a fost cusuta, Muntii Zarandului.

Am purtat-o cu o pereche de pantaloni simpli din matase , dar aceasta piesa vestimentara traditionala superba, este centrul acestei tinute.

IMG_3129

IMG_3120

IMG_3118

IMG_8214

IMG_8234

IMG_8228

IMG_8272

IMG_8304

 

“Un gand frumos poate fi ca o biserica, in care omul isi odihneste sufletul”

Regina Maria.

4 Responses

  1. este superba! din pacate, bunica mea nu a mai pastrat nimic din portul popular specific satului ei :(, dar acum sunt extrem de hotarata si imi faceu un costum popular cum se purta pe vremuri in satul mamei mele.

    1. Multumesc!Piesele autentice sunt din pacate foarte greu de gasit, dar inca sunt persoane care cos costume si ma tenteaza foarte tare si pe mine ideea de a imi face un costum popular.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top