
Fericirea vine din interior

Hello babes,
Cu toții știm că fericirea noastră stă în propriile maini. Ea apare ca urmare a unor obiceiuri zilnice, și a unui stil de viață asumat. Deciziile bune, duc la o viață bună, în timp ce deciziile prost luate sau amânate scad calitatea vieții ce o trăim.
Vestea bună este că starea de spirit poate fi controlată. Noi, toți, am auzit de hormonul fericirii (serotonină). Aceasta este neurotransmitatorul cu cel mai mare impact asupra organismului.
Fiind un neurotransmițător cu o acțiune complexă în întregul organism, nivelul redus al serotoninei poate cauza dezechilibre serioase. Ne putem pierde pofta de mâncare. Putem devenii irscibilii și agitati sau cum ziceam mai sus ajungem să sferim de insomie și tulburări ale somnului. Capacitatea nostră de concentrare poate să scadă, momoria poate ajunge să ne joace feste și în final ajungem anxiosi.
Cel mai important lucru este că există câteva metode prin care putem optimiza nivelul serotoninei din organism:
Soarele

Majoritatea am observat pe propria noastră piele că în zilele călduroase, când stăm la soare, starea nostra de spirit este una bună. Asta pentru că lumina soarelui activează producția de vitamina D, cu rol în stimularea serotoninei.
Exercițiile fizice

Mișcarea este una dintre cele mai bune tehnici de stimulare a producției de serotonină,
Exrcițiile fizice favorizează producția acestei substanțe chimice dacă sunt făcute de plăcere.
Meditația și conștientizarea aspectelor pozitive ale vieții
Nivelul serotoninei crește atunci când ne gândim la lucrurile frumoase care ni se întâmplă sau ni s-au întâmplat. Când alegem să ne concentrăm mai degrabă pe aspectele pozitive în detrimentul celor negative.Prin intermediul acestora sunt înlăturate gândurile neplăcute.
Alimentația
Pentru că serotonina este sintetizată din triptofan, un aminoacid produs la rândul lui din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi, dietă joacă, un rol important în echilibrarea nivelului acestui compus .Triptofanul se găsește preponderent în alimentele bogate în proteie. Mai jos va las o lista de idei.
1. Fructe de mare
2. Carnea de vită, de porc, ficat, pui, dar mai ales curcan conțin serotonină.
3.Ouăle sunt alimente de zi cu zi, disponibile cu ușurință. Albușul este o sursă foarte importantă de serotonină.
4.Produsele lactate, cum ar fi laptele, iaurtul, kefirul, brânza.
!!!Pentru cei ce nu consumă carne și produse animale Tofu este o excelenta sursă de serotonină.

5. Legumele cu frunze verzi, cum ar fi sparanghel, broccoli, spanac, fasole verde,varză, salată verde, dar și sfeclă, cartofi, ceapă și roșiile ajută în crearea serotoninei.

6. Popcorn și banane:
Alimente bogate în carbohidrați, care conțin fibre, trebuie de asemenea să fie consumate pentru a vă menține relaxati și fericiti. Popcorn-ul și bananele sunt doar un exemplu de astfel de alimente care conțin serotonină.
7. Migdale, alunele de pământ și cele de pădure, caju-ul, fisticul și nucile.
8.Cerealele integrale.
10. Semințe de dovleac, de pepene, susan, in, floarea-soarelui conțin serotonină.

Pana data viitoare…nu uitati sa zambiti.
Love,
M.