Gătește în 15 minute: salată cu pere și antricot de vită

Gătește în 15 minute: salată cu pere și antricot de vită

Gătește în 15 minute: salată cu pere și antricot de vită

 

Bună dragilor,

Cine nu iubește rețetele rapide? Ce ziceți dacă sunt și delicioase pe deasupra?

Impreună cu Raul Vidican vă venim în ajutor. O rețeta simplu de gătit, pentru orice după-amiază sau seară când vreți să mâncați ceva ușor și apetisant. Ce aveți nevoie?

Gătește în 15 minute

Ingrediente:

1 pară

1 avocado

mix de salată

gorgonzola

antricot de vită

mix de semințe

sare

piper

Pentru dessing:

muștar

ulei

miere

lămâie

Cât se simplu se prepară vedeți în video mai jos.

 

Gătește în 15 minute

Plănuiește ce vrei să gătești

Este foarte impotant să știm exact ce vrem să gătim. Astfel timpul petecut în bucătărie să fie folosit cât mai eficient.

Un truc ce ajută este să ne stabilim exact zilele în care vrem să gătim. Și ce preparate anume. Cu o planificare în avans se face economie de timp. Și risipă de alimente este redusă. Dacă știm ce vom mânca în fiecare zi a săptămânii, putem face cumpărături în avans. Și dacă respectăm lista, toată mâncare în exces  ce deseori ajunge la coșul de gunoi este salvată astfel.

Fă-ți provizii din timp

Dacă urmăm pasul de mai sus cu strictețe nu avem surprize neplăcute. Când ne apucăm de gătit nu ne vor lipsi ingredeinte. Cum ziceam și mai sus cu puțînă organizare rezolvăm foarte multe. În primul  știm că nu ne va lipsi nimic din ce avem nevoie. Iar doi la mâna nu cumpărăm nici alimente în exces. Alimente ce ulterior se pot strică și va trebui să le auncam.

Alege rețete simple

Cu cât alegi mâncăruri mai ușor de gătit, cu atât vei termina mai repede. În general orice nu te ține blocat lângă aragaz și are nevoie de intervenția ta sporadică, este o varianta ideală. Se reduce mult  din timpul dedicat gătitului astfel.Rețetele complicate le lăsăm  pentru momentele când vrem să experimentăm lucruri noi.

Ține la îndemână ingredientele și aparatele de care ai nevoie

Eficienta în bucătărie ține foate mult și ea de organizarea în pealabil. Dacă ne asigurăm că avem totul la îndemână, lucrurile decurg mai ușor.

Un pas bun este să pregătim tot ceea ce avem nevoie pe masa de lucru. Scoatem ingredientele necesare din frigider, dulap sau congelator. Putem inclusiv să măsurăm cantitățile necesare în prealabil. Dacă vreun aparat știm că ne va fi necesar, ne asigram că și acesta este la îndemână. Dacă ne apucăm să le căutăm după ce deja ne-am apucat de treaba, pierdem timp.

Sunt doar cateva idei. Dacă aveți alte trucri va rog împărtășiți-le cu noi.

Până data viitoare….

 

Poftă mare!

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top