Energie și vitamine

Hello babes,

Sper că toată lumea este bine, si sunteti plini de energie și vitamine. Îmi doresc ca toți să trecem cu bine peste această perioada incertă. Toată media vuiește de știri și informații, ca urmare pe blogul meu nu vom dezbate situația de la ora actuală.

Am să vă propun niște fresh-uri pline de vitamine. Aceste sucuri sunt la îndemana noastră, și spre deosebire de agitația ce este în jur, ne întăresc imunitatea și ne ajută să avem un corp mai puternic.

Ştiati că specialiştii recomandă ca majoritatea oamenilor să consume cinci fructe şi legume proaspete pe zi? Acel număr este greu de atins de unii oameni cărora nu le plac legumele.

Însă când vine vorba de un suc natural de fructe sau legume, cu toții suntem în consens: e sănătos și gustos.

Nici zahăr adăugat, nici apă, nici arome. SIMPLU și SĂNĂTOS !

Am să iau legumele, și apoi fructele pe rând, pentru a înțelege ce vitamine are fiecare în parte și la ce ne ajută consumul lor.

Sfecla roșie

Este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Unul dintre cele mai nutritive alimente datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține: tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier.

Consumul zilnic de sfeclă îmbunătățește sănătatea mintală și crește puterea de concentrare, crește rezistența fizică a organismului cu până la 16% și oferă energie şi vitalitate pe parcursul unei zile.

Apio

Apio este denumirea comercială pentru tulpina de țelină.

Este o alegere excelentă dacă vrti să aveti grijă de greutatea corporala, deoarece ajută la pierderea kilogramelor, și este o alegere sănătoasă pentru curățarea și detoxifierea organismului.

Conține 95% apă și are foarte puține calorii. O tulpină mare conține 10 calorii!

Deoarece are o cantitate mare de apă, apio este o excelentă sursă de hidratare și de remineralizare a organismului. Această reglează echilibrul PH-ului în corp, în acest fel protejându-ne de probleme cauzate de o dietă prea acidă.

„Sucul de țelină luptă cu virușii și cu bacteriile, favorizând eliminarea eficientă a toxinelor care se acumulează în colon. Aceste toxine stau la baza reacțiilor inflamatorii care fac rău și favorizează dezvoltarea bolilor precum cancerul. Cu cât îți ajuți mai mult corpul să le elimine, cu atât vei îmbunătăți elasticitatea pielii, digestia, capacitatea de concentrare, iar sistemul imunitar devine mai puternic și vei, astfel, dobândi mai multă energie”- Christine Bullock, antrenor de fitness și expert în alimentația sănătoasă.

Morcovii

Sunt o sursă excelentă de vitamine, substanțe nutritive și fibre, iar sucul de morcovi conţine vitamina A, vitamina C, D, E şi K, dar şi minerale precum magneziu, potasiu şi calciu. Acesta este o sursă bună și de betacaroten, un tip de vitamina A,  unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, a leziunilor celulare și a inflamației.

 Morcovii conțin vitamina C, care are proprietăți de vindecare. Vitamina C din sucul de morcov este, de asemenea, un stimulent al sistemului imunitar, ajutându-vă să învingeți în sezonul rece răceala și gripa. Are totodată efect benefic asupra plămânilor, protejează sistemul respirator de infecţii şi reduce efectele negative ale fumatului. 

Merele

Sunt fructe gustoase, dar și foarte sănătoase. Sunt oricând disponibile, indiferent de anotimp, atât în supermarketuri, cât şi în pieţe, în culori şi arome variate.

Au in compoziţia lor vitamine precum A, B1, B2, C şi minerale ca magneziu, fosfor, fier şi potasiu, iar coaja mărului conţine pectină, o fibră alimentară solubilă care purifică organismul de toxine.

 Sucul de mere susţine sistemul imunitar, neutralizează radicalii liberi şi asigură buna funcţionare a celulelor din organism. Sucul este bogat în vitamina A, crescând rezistenţa organismului la infecţii, îmbunătăţind vederea şi funcţionarea sistemelor osos şi nervos.Are efecte pozitive asupra plămânilor, ajutând persoanele cu probleme respiratorii, chiar şi fumătorii.

Portocalele

Vitamina C este o vitamina esențială care nu poate fi sintetizată de corpul uman, un antioxidant important, o substanță care protejează organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi; molecule ce pot provoca leziuni ale țesuturilor și îmbătrânire precoce. 

Sucurile din citrice au fost evaluate mult timp pentru proprietățile lor antioxidante și nutritive. Grație vitaminei C pe care o conține și rolului său de protecție al organismului, consumul de suc de portocale previne inclusiv apariția ridurilor. De asemenea, potasiul din compoziție face ca portocala să fie un bun energizant. De menţionat că acest suc combate migrenele.

!!!!!Happy Fact!!!!!!

Cercetătorii au arătat că mirosul de portocale face oamenii mai fericiţi. Acesta este asociat de mulţi cu sărbătorile, lucru care le îmbunătăţeşte starea de spirit.

Lămâile

 Lămâile sunt singurul fruct alcalin și  sucul de lămâie contribuie la menținerea în echilibru a Ph-ului în organism.

Lămâia susține respirația celulară și stimulează absorbția oxigenului la nivel celular. Primul om care a cucerit Everestul, Edmund Hillary, a reușit această performață și datorită lămâilor pe care le-a mâncat în timpul ascensiunii.

Sucul de lămâie distruge bacteriile care provoacă malaria, holeră, difteria, febra tifoidă și alte boli la fel de grave.

Atât  pentru astăzi. Până dată viitoare, nu uitați să zambiti.

Zâmbetul este mai contagios decât orice boală de pe această planetă.

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top