Explore/Dream/Discover: Split-Croatia

Hello babes,

Split…aflat la aproximativ jumatate de ora de Trogir, este mult mai mare si mai aglomerat decat acesta. Dar nu cu mult mai agitat, atmosfera relaxata o veti gasi si aici.

In mare tot ceea ce tine de partea veche a orasului se invarte in jurul palatului lui Diocletian. Cafenelele, restaurantele, souvenirurile si tot ce v-ar interesa sa vizitati gasiti in acest perimetru.

Orasul are si un mare port, Split fiind al doilea oras ca marime din Croatia. Are promenada, are prijeliste la Adriatica si va puteti incarca bateriile cu miros de mare si raze de soare.

Primvara Croatia este minunata cu aroma ei de iasomie, iar eu zic ca tot ce gasiti aici este buna dispozitie si energie pozitiva.

Nu va zic ce sa vizitati si ce nu, toti suntem diferiti si fiecare are vizunea proprie de a descoperi un oras.

In Split atractia principala cu siguranta este orasul vechi, cu palatul lui Diocletian.

Poate va place sa va pierdeti pe stradute cu harta in mana, si sa descoperiti fiecare pietricica istorica zidita vreodata.

Poate va surade idea unui ghid local care sa va indurme pasii, si sa va dea detalii ce nu le veti afla din nici o alta parte, legat de cultura locala. Experienta face toti banii parerea mea 🙂

Indiferent de alegere, nu uitati din cand in cand sa faceti cate o pauza, sa savurati o cafea si sa va bucurati de view.

Iar pe seara puteti inlocui cafeaua cu un pahar de vin, sa descoperiti bunatatile locale si sa va bucurati de apus.

Ca si incheiere eu va doresc sa zambiti si asta in fiecare clipa, un doar in vacante.

Love,

M.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top