
Cornulețe umplute:gustarea perfecta

Hey babes,
Sper că aveți parte de zile pline de de lumină, bucurie și pace în suflete.
Vă doresc să vă păstrați optimismul și încrederea.
Eu nu o să va dau rețete de cozonaci și sarmale, însă astăzi am să va propun o rețeta de cornulețe umplute cu brânză, perfecte pentru o gustare în zilele de Sărbătoare.
Sunt distractiv de făcut, și întreaga familie se poate bucura de ele.
De ce avem nevoie?
Pătrunjel proaspăt
Chives (opțional)
Sare
Foi de aluat
Brnaza cremoasă
Folie de aluminiu
Foi de copt

Pași de urmat
1. Încălzim cuptorul la 250 de grade.
2. Întindem aluatul și îl taiem în fâșii cu un cuțit sau cu cutter-ul pentru pizza.
3. Pregătim folia de aluminiu, în formă de con. Dacă aveți forme speciale metalice cu atât mai bine.

4. Rulăm fiecare fâșie de aluat, pe câte o formă și încercăm să o modelăm cât mai bine.
5. Pregătim tava cu folia pentru copt și așezăm fiecare bucată în parte.
6. Opțional dacă va place puteți să ungeti aluatul cu ou.
7. Puneți tava la cuptor și lăsăți aproximativ 10 minute.
8. După ce scoateți tava, lăsăți aluatul până se răcește de tot, abia apoi scoateți forma conică cu grijă.
9. Pregătim umplutura. Sfatul meu este să alegeți o brânză cât mai creoasa, deoarece urmează să umplem formele cu spritzul sau cu ajutorul unei pungi, iar acesata umplutură trebuia să aibă o consistenta potrivită pentru a curge. Tocăm pătrunjelul și frunzele de chives. Le amestecăm cu brânză, punem sare după gust.

Mie personal cornulețele îmi plac puțin mai sărate, dar desigur gusturile diferă.
Aș recomada să le umpleți înainte de servire, însă aceste cornulețe se păstrează bine la frigider și câteva ore.

Sper să va placă.
Până data viitoare nu uitiati să zâmbiți. 🙂
Va pup cu mult drag.
Love,
M.
