Cărți pentru copii -lecții de viață uitate de cei mari

Bună dragilor,

Astăzi mă gândeam să fie despre cei mici si despre cărți pentru copii. Mie îmi place să citesc. Citesc zilnic. Citesc mult. Și îmi doresc ca această pasiune să mergă și la fiul meu. Cum copii fac, ceea ce văd la adulți, sper să-l văd în viitor mai des cu o caret în mâna, decât cu mâna pe telefon sau tabletă.

De mic l-am obișnuit să îi citesc. Acum învata să citească singur. Însă va zic sincer marea lui plăcere a rămas să îi citesc eu. Și este ceva ce îmi face și mie o plăcere deosebită. Sunt momente ce ne vor insoti pe amandoi tot restul vietii.

Este momentul nostru. Tradiția noastră și știu că va veni o zi când nu își va mai dori asta. Așa că moentele de lectură seara le ador. Chit că citesc aceleași povești de copii. Multe le știm amândoi pe de rost.

Haideți să începem.

Cărți pentru copii

Prima. Favorita mea.

Cărți pentru copii

Cum a furat Grinch Crăciunul.

Nu o citim numai în preajma Crăciunului. E o carte ce o citim des. Este o lectură foarte ușoară. Foarte rimată. Și este geniala de citit intrând în piele personajelor.

Alex se binedispunde când îl citim pe Grinch. La început i se părea simpatic acest monstrulet morocănos. Apoi foarte răutăcios fiindcă o păcălește pe Cindy Lou. O drăguță și o simpatică fetita din Cinesti. Apoi a ajuns să îl simpatizeze iar. A avut momenet când îi părea chiar rău de Grinch. Atât de incapabil să simtă bucuria. Un mare neajuns cu adevărat.

Dar acest monstrulet cu inima din piept „două numere prea mică“ înțelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea și că bucuria poate veni de unde te aștepți mai puțîn.

Cărți pentru copii

Jurnanul unui puști.

Am descoperit acest roman în benzi desenate anul trecut în iarnă. Există mai multe volume. Asta o citește Alex singur. Nu îi citesc eu. Se simte complice cu personajele.

Majoritatea copiilor am înțeles că îndrăgesc această serie. Teoretic scopul  ei ar fi și să îi atragă pe cei mici în lectură. Să prindă interes pentru a le citi. Să îi convinge până şi pe cei mai leneşi copii că lectură nu este deloc o activitate plictisitoare. Este și foarte bine cotată. Văzusem ceva recenzii ce cotau Jurnalul unui Puști ca fiind cea mai de succes serie după Harry Potter.

Cărți pentru copii

Numărul trei pe lista de cărți pentru copii: Dog Man

Alegerea lui Alex. Recunosc nu aș fi cumpărat nicodată această carte. Dar când cumparam cărți mergem pe regulă, una aleg eu, una alege el. Eu zic că este foarte cinstită afacerea.

Dav Pilkey este autorul. Intră în categoria benzilor desenate. Are glume, te provoacă să te maimuțărești fie că ești mare sau mic. Este povestea unui polițist cu cap de câine. Ce va salva lumea de îndată ce termină de alergat după propria lui coadă. Însă deși în aparență este doar o chestie neserioasă, este presărată cu niște lecțîi de viață foarte solide.

Acum fiindcă eu il citesc pe Homer, vreau să adaug pe lista de lectură Legendele Olimpului. Sper să îi placă . Recunosc eu abia aștept să îmi reimprospatez memoria.

Copii vostrii ce cărți citesc ? Astept sa imi scrieti in comentarii si sa facem schimb de experienta.

Pana data viitoare.

Zambiti din suflet, asa cum fac copii nostrii.

Love,

M.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top