Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Bună dragilor,

Suntem în decembrie. Luna magiei, a bucuriei și a relaxării.

Și poate în această perioadă avem nevoie de o mică încurajare să nu renunțăm la un stil de viață sănătos. Ceea ce implică mai multe aspecte.

Și cum în ceea ce privește alimentația, deja este clar că toți am trișat puțin.

De aceea o soluție excelentă este să mărim intensitatea exercițiilor fizice.

Pentru jumătate inferioară a corpului în ceea ce mă privește soluția ideală sunt benzile elastice. Eu am ales Power Band Springos. Le-am găsit online pe Bebebliss.

Ce am primit?

Ei bine au ajuns sub formă unui pachet foarte mic. Înăuntru un săculeț roz. Iar în săculeț, nu una, nu două sau trei…ci 4 benzi.

Fiecare de rezistență diferită. Ușor de diferențiat fiindcă fiecare are câte o altă culoare.  Încep de la roz pal, cele mai “light”, până la roz aprins cele “strong”.

La ce ajută?

La prima vedere, exercițiile cu bandă par foarte simple.  Însă dacă alegem corect modelul benzii efortul va fi considerabil. Elasticitatea determină în cele din urmă puterea. O lungime mai mică necesită mai mult efort pentru a întinde banda.

Cum ziceam mai sus. Setul ce l-am ales eu conține 4 bucăți de rezistență diferită.
Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Benficiile antrenamentelor cu bandă elastică

În primul rând benzile elastice sunt ieftine și sunt perfecte pentru un antrenament simplu .Și totodată pot antrena toate grupele musculare.

Asta deoarece ajută mușchii să devină mai puternici. Spre deosebire de gantere, benzile elastice mențin tensiunea constantă asupra mușchilor pe toată durata exercițiului.În felul acesta stimulează o creștere musculară eficientă.

Benzile elastice ne  controlează în mod natural să nu depăşim raza de mişcare corectă. Astfel nu riscăm să executăm execitiile într-un mod greșit.

Pot fi folosite şi cu o ganteră, sau putem combina simultan mai multe benzi. Astfel aducem mai multă varietate antenamentului.

Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Benzile elastice pentru antrenament: ce conține un set?

Benzi elastice Power Band Springos:
1.Banda X-light cu rezistenta de 1-5 kg
2.Banda Light cu o rezistenta de 5-10 kg
3.Banda Medium cu o rezistenta de 10-15 kg
4.Banda Strong 15-20 kg

Benzile elastice pentru antrenament : acasă și la sală

Ce avantaje avem noi?

Materialul din care sunt confecționate este cauciucul. Lățimea și lungimea acestuia depind de rezistența fiecărei benzi. Ceea ce le oferă următoarele avantaje.

Sunt o investiție bună, pentru că sunt durabile. Aceste benzi sunt proiectate pentru anii de utilizare intensă.

Puteți să le luați cu voi  și la sala pentru antrenamente, fiind versatile și practice. Sunt potrivite pentru ridicarea unor geutati ușoare. Dar le puteți folosi și la cursurile de pilates.

Însă fiind foarte ușor de utilizat le putem folosi și în antrenamentele personale acasă la noi. Benzile sunt concepute pentru utilizatori de orice vârstă, dar și pentru condiții fizice diferite. Putem sa transformă orice camera într-o sala de sport, și să ne antrenăm mușchii în confortul propriei case.

Benzile de rezistență oferă siguranță antrenamentului fără riscul scăpării unei greutăți mari pe picior. Acest lucru le face ideale pentru a lucra atunci când nu avem un antrenor personal.

Iar odată ce ne-am obișnuit cu ele, le putem lua cu noi oriunde. Datorită dimesniunilor reduse și genții chochete de depozitare acestea sunt portabile. Ocupa foarte puţin spaţiu în casa ta. Se împachetează cu ușurință și pentru a călători. Există multe exerciții care se pot face cu ușurință într-o camere de hotel sau pe o plajă. Puteți să le agățați  sau să le înfășurați pentru a le depozita într-un sertar.

Exercițiile fizice ne fac mai sănătoși, mai puternici și mai fericiți.

Benzile ce le folosesc eu le găsiți pe Bebebliss.

Antrenament plăcut!

Până data viitoare, nu uitati să zâmbiți.

Love,

M.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top