The fairest of them all

Hello Babes,

Un porverb japonez spune că fericirea înseamnă să poți ține flori în ambele mâini.  Adevărat sau nu florile ne fac sufletul să zâmbească.

Orhideile sunt unele din cele mai frumoase flori. Au inspirat numeroase mituri în toate culturile.

Ani de zile m-am chinuit să le cresc. O mare parte din timp fără prea mult succes. Sunt niște plante foarte capricioase.

 Însă de maibine de un an, am reușit să le întretin, să îmi facă flori tot anul, și mai nou orhideile mele s-au înmulțit. Am reușit să le creez un mediu atât de propice că au început să se înmulțească. Va zic sincer a fost un moment ce mi-a adus multă fericire să văd un pui de orhidee.

 Dacă va plac și vouă aceste flori speciale, mai jos găsiți câteva informatii, sper eu utile despre ele.

 În ziua de azi, găsim aceste flori, de cumpărat, cam peste tot. Reversul medaliei este că cele autohtone au început să dispară din habitatul lor natural.

 Există o amplă varietate a speciilor existente… peste 30. 000 de specii de orhidee sălbatice  și aproximativ 120.000 de hibrizi.

Cu o grijă corespunzatare, orhideele ne pot încânta cu florile lor frumoase aproape pe tot parcursul anului. Dar cum să avem grijă de ele?

Pentru că locul de naștere al orhideilor sunt pădurile umede, trebuie să avem grijă la umiditatea din spațiul unde le creștem. Planta are nevoie de umezeala dadatoare de viață din aer. Un recipient cu apă lăsat în camera, și din când în când folosirea unui pulverizator vor face minuni pentru ele.

 De asemenea, ele au nevoie de apă. Am citit multe variante despre cum trebuie udate. Le-am încercat pe toate. Cea mai eficientă metodă ce a funcționat la plantele mele, este cea mai puțin recomandată. Le las apă în permanență în ghiveciul lor special. Nu este cea mai recomandată varianta, însă persoane ce au aplicat această metodă mi-au confirmat că plantele se bucură de acest tratament “neorodox”. De asemenea acestor plante le place să le puneți în apa de udat un fertlizant lichid special pentru orhidee. Pentru acesate plante apa nu este doar un mijloc de nutriție, ci și un regulator de temperatură.

 Au nevoie și de căldură, și de lumină. Dar nu de lumina directă a razelor solare, ci filtrată printr-un geam. Le-am ținut întotdeauna în interior. Nu le-am lăsat nici când pe terasă, dar dacă ați scos orideele afară și le- a făcut bine, va rog să îmi ziceți.

 Cred că toți ați observat că atunci când le cumpărăm, ele au un substrat mai atipic decât majoritatea plantelor ce vin în ghiveci. Asta pentru că aceste plante nu cresc pe pământ, ci în aer pe copaci. Rădăcinile lor stăpânesc fotosinteza, și nu au nevoie de sol. De aceea cel mai bine acestea se cultivă în vase transparente.

Orhideea reprezintă simbolul rafinamentului, al eleganței și al senzualitatii. Frumusețea lor evocă perfecțiunea spirituală și armonia. Este o floare a iubirii, de aceea este și un cadou perfect pentru oamenii speciali din viață noastră.

 Pasul următor pentru mine  acum, este să reușesc să cresc două trei orhidei într-un singur ghiveci mare. Mi se pare că arată spectaculos. Momentan caut recipientul perfect și cum se poate fase o trasplantare pentru a nu afecta plantele prea mult.

 Acum un subiect poate mai puțîn interesant, însă de actualitate. Motivele pentru care orhideele autothtone sunt amenințate :

Exploatarea irațională a pășunilor și a pădurilor;

Dezvoltarea infrastructurii rutiere fără studii ecoloogice complete;

Dezvoltarea construcțiilor de case de vacanță în mod irațional;

Depozitarea necorespunzataore a deșeurilor;

Schimbările climatice globale ce ne afectează și pe noi în toate aspectele vieții.

Până dată viitaore…vă rog nu uitați să zâmbiți.

Love

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top