Muntele Mic-locul unde cerul vorbeste in o mie de culori

Hello babes,

De ceva timp frigul si-a intrat in drepturi si putem spune ca este iarna. Totusi lipseste zapada. Dar cum orice problema are o solutie, la doar doua ore distanta de Timisoara, Muntele Mic ne asteapta cu zapada si peisaje idilice. Poate nu este cea mai grozava statiune, insa de ceva timp se fac investitii destul de serioase in aceasta zona, si lucrurile probabil se vor indrepta. Din punctul meu de vedere merita, fiind cel mai apropiat loc cu zapada, si cateva alternative de partii de schi.

Sfatul meu daca planuiti sa fugiti pana acolo este sa verificati web-camurile si pagina Muntele Mic online. Posteaza informatii actuale despre grosimea stratului de zapada, conditiile meteo si detalii legate de drumul pana sus. Va anunta cand este recomandat sa folositi lanturile sau cand experienta si cauciucurile de iarna va sunt suficiente.

“The light of winter is the poetry of patience”De multe ori mergem in locuri si uitam putin de geografia din gimnaziu. Vreau doar sa va reamintesc ca statiunea Muntele Mic este situata la poalele Muntilor Tarcu la o altitudine de  1525 m. Este un loc unde temperaturiile scazute ajuta la mentinerea statului de zapada.

Puteti sa urmariti si pagina Prietenii Naturii Banat. Organizeaza excursii de o zi in zona in fiecare weekend si posteaza poze dupa fiecare iesire. Gasiti acolo informatii despre coditiile de pe munte in timp real.La cabana Cerbul gasiti cei mai misto turturi.

“The snow is melting into music”

Va puteti bucura de aer curat, de frumusetea si naturaletea peisajului. Iar cand brazii sunt acoperiti de nea, parca toata natura zice :

“Zapada bine ai venit!”

Paradisul nu trebuie neaparat sa fie tropical.

Exista mici exceptii ce strica farmecul locului. Cand statiunea este plina de turisti se creeaza o senzatie de haos in portiunile unde cei cu ATV-uri se intalnesc cu cei ce se dau cu sania si cu schiorii ce incearca sa faca o legatura intre partii. Dar cum ziceam mai sus, cu siguranta lucrurile in viitor se vor indrepta. Trecem cu grija de aceste mici intersectii periculoase si mergem mai departe.

Ne oprim la liziera padurii, unde ne asteapta complexul Isai. Arhitectura interesanta si tabloul de un alb nesfarsit de care va puteti bucura aici,ofera un iz intim.

“In toiul iernii, aflam in sfarsit ca port in mine o vara de neinvins”- A. Camus

Si bineinteles nu ratati apusul de pe Borlova. Este un spectacol al naturii ce va, va ramane in minte multa vreme.

Pana data viitoare…don’t forget to smile 🙂

Love,

M.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top