Polka dots

Hello babes,

A venit vara, iar eu am lipsit putin de pe blog. Cu toate acestea am incercat sa fiu activa pe retelele de socializare, si in evenimentele fashion din oras. Deja Fashion Week a trecut de ceva timp, dar OFF Fashion Fair este mai recent si promit ca voi face o postare pe aceasta tema, pentru ca este un eveniment deosebit despre care merita sa stiti cat mai multe. Iar Fashion Week editia a doua va fi in octombrie asa ca fiti pe faza .

Dar, sa revenim la tinuta de astazi. V-am pregatit o postare de vara, lejera si vesela…in buline, sau “polk dots” cum este denumirea acestui pattern.    V-ati intrebat vreodata de unde vine aceasta denumire? Eu da ,iar istoria este chiar draguta 🙂

In primul rand “polka dots” presupune o aranjare relativ simetrica a unor puncte mari (bulinute  dragute) insa de aceeasi dimensiune. Termenul vine chiar de la dansul polka, pentru ca acest print a devenit fashionable in perioda de glorie a acestui dans.

In lumea modei “polka dots” sunt asociate si cu designerul venezuelean Carolina Herrera, care a folosit mult acest print in colectiile ei in perioada 1980-1990, cat si pe cutiile parfumurilor  Herrera for Men, Flore si Aquaflore.

Desigur au mai existat si multe alte obiecte vestimentare care au adoptat cuvantul polka in denumirea lor, dar care treptat au disparut odata ce acest dans a inceput sa isi piarda din notorietate. Insa materialul ce foloseste acest pattern ca nume a ramas popular pana in prezent.

Sa aveti un inceput de saptamana perfect!

Love,

M.

Photo Credit: Anita Bejenaru

Salopeta: Zara

Palarie H&M

Geanta: Gionni

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top