Cum ne ingrijim tenul toamna?

Oficial suntem in plina toamna, zilele devin tot mai scurte, frunzele cad din copaci, dar din fericire zilele sunt inca insorite. Aceste schimbari incep sa ne afecteze si tenul, care in acest anotimp are tendinta de a-si pierde prospetimea. Treptat bronzul incepe sa se duca, iar culoarea aurie a peilii, este incet inlocuita de una “cenusie”, iar pielea fetei va fi uscata. Apeland la creme de zi si noapte corespunzatoare tipului de ten si varstei, putem inlatura aceste efecte neplacute ale toamnei. Nu trebuie sa neglijam nici mastile si solutiile de tonifiere a epidermei. O sa va propun cateva masti homemade care hranesc pielea si ii redau prospetimea.

Masca cu galbenus si miere

honey

Este un fapt stiut deja ca mierea face minuni pentru pielea noastra. Astfel pentru a hidrata pielea uscata, trebuie sa amestecam un galbenus cu cateva picaturi de ulei (ulei de masline sau de soia), amestecand ingredientele pana devin o crema. Cand compozitia devine densa, adaugam o lingurita de miere si amestecam pana se uniformizeaza. Masca se aplica pe fata si gat, iar dupa 20 de minute, se indeparteaza cu apa calduta. Rezultatul este o piele sanatoasa, radianta si extreme de fina.

 Masca pentru ten cu struguri

shutterstock_163195280_590

Strugurii sunt o sursa considerabila de antioxidanti, mentinand tenul tanar si stralucitor. Sucul de struguri este cea mai usoara si rapida metoda de a folosi strugurii in ingijirea tenului. Prima data trebuie sa ne stergem fata cu demachiant, pentru a o curata, apoi stoarcem pe fata, pe pleoape si pe gat cateva boabe de struguri curatate de pielita. Lasam sa actioneze 20-30 de minute, dupa aceea ne spalam cu apa rece. Pielea este astfel hranita intens si totodata capata o netezime placuta.

Sper sa va fie de folos! O zi minunata va doresc!

 

Poze: thefitfork.com, kudika.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top