Summer is a state of mind

Hello babes,

 Astazi v-am pregatit o postare relaxanta de weekend si vara. Imi place mult cum arata alaturarea intre blugi si imprimeul bluzei, si intre blugi si ceva alb in partea de sus in general. Pentru ca da sufar de “white obsession” momentan.

 Cateodata ma gandesc ce v-ar placea sa cititi la mine pe blog, ce lucruri vi se par interesante. Ca urmare am inceput sa imi intreb apropiatii ce ar vrea sa citeasca. O colega mi-a zis ca i-a placut foarte mult postarea in care am scris putin despre ‘ polka pots’ (imprimeul cu buline). Asa ca astazi hadeti sa va zic una alta drespe blugi.

 Cred ca tuturor Levi Strauss ne este cunoscut ca brand. Insa stiati ca numele lui este de fapt Loeb Strauss, si este un negustor din Germania, ce ulterior emigreaza in America unde se implica in afaceri. La inceput isi comercializeaza produsele oamenilor ce aveau nevoie de haine rezistente,confortabile si ieftine, in special cautatorilor de aur, minerilor si crescatorilor de vite. Ce mi s-a parut interesant a fost ca ani mai tarziu, impreuna cu Jacob Davis, adauga tintele metalice la buzunarele pantalonilor, cu scopul de a asigura mai multa rezistenta acestora. Data cand Levi Strauss is Jacob Davis  si-au brevetat produsul  (20.05.1873) este considerata data oficiala de nastere a blugilor.

 Desigur ulterior apare si competita : Lee si Wrangler. Ideea de baza este ca o data aparuti au ramas pe piata, suferid multe schimbari pana in zilele noastre, iar astazi ne bucuram de o gama variata de produse: largi, evazati, brodati, skinny, blugi cu talie joasa, salopete, fuste, camasi si geci, you name it. Si desigur ii gasim in toate magazinele, de la branduri mici pana la designeri cunoscuti carora blugii le-au atrás atentia.

 Blugii scurti evident, nu au rolul de a proteja si de a fi rezistrenti,si ca orice  pantalon din categoría “shorts”, rolul este de a asegura confort si de a permite fluxului de aer sa circule in voie in zilele calduroase. Blugii foarte scurti mai sunt cunoscuti si sub denumirea de “Daisy Dukes”, dupa un personaj fictional din “The Dukes of Hazzards” care poarte o pereche de astfel de pantalonasi evidente considerati la momentul respectiv  “too revealing”.

 Va doresc un weekend minunat. Enjoy.

 Love,

 M.

Photo credit: Anita Bejenaru
Bluza: Zara
Pantaloni: Zara

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top